Şakak bölgesi yaşlanmanın ilk başladığı yüz bölgelerinden biridir. Ancak şakak bölgesindeki sorunlar hem hastalar hem de doktorlar tarafından geç fark edilir. Yaşlanma süreciyle bu bölgede belirgin doku kayıplarının ortaya çıkması şakaklarda çökme görüntüsüne yol açar.
Şakak dolgusu ile şakak bölgesindeki hacim kaybına bağlı gelişen estetik sorunlar ameliyatsız olarak tedavi edilebilir.
Şakak dolgusu aşağıdaki durumlarda yapılabilmektedir;
Şakaklardaki çökme görüntüsünün düzeltilmesi yüze daha oval bir görüntü sağlar. Üst göz kapaklarında ve kaşların dış kısmındaki sarkma düzeltilir. Göz çevresindeki kemiklerin belirginliği azalır, bakışların derinliği artar.İşlem öncesinde öncelikle şakak bölgesinin önden ve profilden fotoğrafları çekilir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda en doğru enjeksiyon noktaları tespit edilir. Enjeksiyon noktasına iğne ile lokal anestezi yapılır. Kanül ile şakak bölgesine girilir. Uygun alanlara yeterli hacim artışı sağlanıncaya kadar dolgu enjeksiyonu yapılır ve şakak çöküklüğü düzeltilmiş olur.
Şakak dolgusu uygulaması yaklaşık 20 dakika içinde tamamlanır.
Şakak dolgusu için kanül adı verilen ucu sivri olmayan iğneler kullanıldığı için ödem, kanama ve morluk çok nadirdir. Uygulama sonrası hemen günlük hayata dönülebilir. Uygulama tek seans yapılır. Hasta 15 gün sonra kontrol için çağırılır. Uygulama sıklıkla 1.5-2 yıl süreyle kalıcıdır. Şakak bölgesi hareketli bir alan olmadığı için bu süre daha da uzayabilir. Şakak bölgesi anatomik yönden oldukça hassas ve karmaşık bir bölgedir. Dolayısıyla şakak dolgusu ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle dolgu uygulamasını yapan kişinin bu konuda çok bilgili ve tecrübeli olması gerektiği unutulmamalıdır.