Çenenin yüz şekli ile olan uyumu yüzün bütünsel güzelliğine büyük katkı sağlar. Ancak genetik nedenler ve yaşlanma süreci çene ucu ve çene hattının (Jawline) ideal formundan uzaklaşmasına ve yüzün estetik oranlarının değişmesine neden olur. Çene dolgusu ile tüm bu sorunlar düzeltilebilir.
Çene dolgusu aşağıdaki problemler düzeltile bilmektedir;
Çene dolgusu çene hattını belirginleştirerek daha genç ve çekici bir görünüm sağlar.
Çene ucuna yapılan dolgu enjeksiyonu ile kadınlarda daha oval erkeklerde daha geniş formu oluşturulur. Böylece yüze daha çekici bir ifade kazandırılır. Çene ucu geride olan kişilerde çene dolgusu ile yüzün profil görünümü düzeltilebilir.
Çene ucundaki derin gamze çeneye erkeksi bir görüntü verir. Kadınlar için bu önemli bir problemdir. Çene dolgusu ile bu görüntü tamamen düzeltilebilir. Çene dolgusunda en sık hyaluronik asit içeren dolgu ürünleri kullanılsa da; son yıllarda polikaprolakton ve kalsiyum hidroksiapatit içerikli dolgularda başarıyla kullanımaktadır.
Çene dolgusu yapılırken öncelikle ağrı hissinin azaltılması için anestezik krem sürülür veya iğne ile lokal anestezi yapılır. Daha sonra kanül adı verilen ucu sivri olmayan iğneler yardımıyla çenenin uygun olan bölgelerine dolgu enjeksiyonu yapılır. Böylece geride olan çene ucu ileriye taşınır. Sivri çene ucu daha oval hale getirilir. Çene hattının (jawline) belirginleştirilmesi sağlanır.
Çene dolgusu yaklaşık 15 dakika içinde tamamlanır. Çene dolgusu yapıldıktan hemen sonra günlük hayata dönülür.
Çene dolgusu için kullanılan dolgu maddesinin kalitesine ve tipine göre kalıcılık süresi değişir. Genel olarak 1.5-2 yıl kalıcılık sürmektedir.